3 χρόνια συμπληρώθηκαν από την ημέρα που γεννήθηκε το 1ο παιδί ως αποτέλεσμα της εφαρμογής της μεθόδου Μεταφοράς Μητρικής Ατράκτου που διεξήχθη στο πλαίσιο της Κλινικής Έρευνας από την επιστημονική ομάδα της Institute of Life και της Embryotools!

 

Στις 9 Απριλίου του 2019 η επιστημονική ομάδα της Institute of Life ‘έφερε στην ζωή’ ένα υγιέστατο αγοράκι από Ελληνίδα γυναίκα με ιστορικό πολλαπλών αποτυχημένων προσπαθειών εξωσωματικής γονιμοποίησης, στο πλαίσιο της Κλινικής Έρευνας που εφαρμόστηκε η μέθοδος της Μεταφοράς Μητρικής Ατράκτου. Συνολικά, 6 υγιή παιδιά έχουν γεννηθεί μέχρι σήμερα, από γυναίκες με σημαντικά προβλήματα γονιμότητας.

Η Institute of Life , όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο της Κλινικής Έρευνας, ακολουθεί εξειδικευμένη διαδικασία ενδελεχούς παιδιατρικού ελέγχου και παρακολούθησης, από την πρώτη στιγμή της γέννησης των παιδιών.

Ο Πρόεδρος της Institute of Life κ. Παναγιώτης Ψαθάς, δήλωσε σχετικά: «Το αναφαίρετο δικαίωμα της γυναίκας να γίνει µητέρα µε δικό της γενετικό υλικό έγινε πριν 3 χρόνια  πραγματικότητα, για πρώτη φορά σε παγκόσμιο ιατρικό επίπεδο. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι σαν Έλληνες επιστήμονες και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της Κλινικής Έρευνας μας κάνουν αισιόδοξους. Στην Institute of Life, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε το ερευνητικό έργο σε όλα τα επίπεδα, ώστε όσο το δυνατόν περισσότερα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν θέματα υπογονιμότητας, να μπορούν να βρουν λύσεις».

Σημαντική Σημείωση:

Οι γεννήσεις παιδιών με τη μέθοδο της Μεταφοράς Μητρικής Ατράκτου πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο ερευνητικού πρωτοκόλλου, το οποίο αφορά σε Κλινική Έρευνα που οδηγησε σε εγκυμοσύνη και διεξήχθη σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις του ν. 3305/2005. Με βάση τα σημερινά επιστημονικά δεδομένα η μέθοδος Μεταφοράς Μητρικής Ατράκτου δεν αποτελεί καθιερωμένη θεραπεία υπογονιμότητας, ούτε αναγνωρισμένη μέθοδο ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

©2024  finad sa logo Finead SA


    (!) Παρακαλούμε ΜΗΝ εισάγετε σε αυτό το πεδίο προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα υγείας.

    skype icon iolife

      (!) Παρακαλούμε ΜΗΝ εισάγετε σε αυτό το πεδίο προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα υγείας.

      Log in with your credentials

      Forgot your details?