Giles Palmer
Διεθνής Επιστημονικός Σύμβουλος του Institute of Life
Βιογραφικό
Ο Giles Palmer είναι κλινικός εμβρυολόγος με πολυετή εμπειρία στο εργαστήριο καθώς και στην οργάνωση και διαχείριση ποιότητας μονάδων εξωσωματικής γονιμοποίησης (business and quality management).
Aπέκτησε το πτυχίο του στην Γενετική από το Πανεπιστήμιο Leeds University, UK και εργάστηκε ως ερευνητής δίπλα στους καθηγητές Lord Winston και Alan Handyside, στην εγνωσμένου κύρους Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Νοσοκομείου London’s Hammersmith Hospital.
Στα χρόνια που ακολούθησαν εργάστηκε ως κλινικός εμβρυολόγος κυρίως στην Ελλάδα, προσφέροντας παράλληλα συμβουλευτικές υπηρεσίες στον χώρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής σε πολλές χώρες όπως στην Ισλανδία, την Νιγηρία και χώρες της Βαλκανικής
Η συνεργασία του με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», είχε σαν αποτέλεσμα την γέννηση των πρώτων παιδιών στην Ελλάδα ύστερα από βιοψία εμβρύου και προεμφυτευτική διάγνωση. embryo-biopsy and pre-implantation genetic diagnosis
Έχει δημοσιεύσει σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά, άρθρα που αφορούν σε ποικίλα θέματα όπως η προεμφυτευτική διάγνωση για την κυστική ίνωση και την Μεσογειακή Αναιμία, Μορφοκινητικές μελέτες σε in vitro έμβρυα και εργαστηριακή διαχείριση.
Είναι επίσημο μέλος του Health Care Profession Council of UK ως κλινικός επιστήμονας και πιστοποιημένος Senior Embryologist από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ανθρώπινης Αναπαραγωγής (ESHRE).
Πρόσφατα ασχολήθηκε ως product developer σε ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων που αφορούν τον χώρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ενδεικτικά αναφέροντας την τεχνητή νοημοσύνη στην εξωσωματική γονιμοποίηση (ΑΙ in IVF) και την κρυοσυντήρηση.
Είναι επιστημονικός συνεργάτης της μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής IOL , λέκτορας του τμήματος Reproduction and Development του πανεπιστημίου Bristol University UK και εκτελεστικός διευθυντής της, παγκοσμίου φήμης, μη κερδοσκοπικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας (International IVF Initiative) που σκοπό έχει την επιμόρφωση των επιστημόνων στον χώρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγικής τεχνολογίας (ART)