Κωσταράς Kωνσταντίνος
Ο Κωνσταντίνος Κωσταράς είναι μαιευτήρας-γυναικολόγος, ειδικευμένος στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και ιδρυτικό μέλος της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Institute of LIFE – ΙΑΣΩ.
Ο Κωνσταντίνος Κωσταράς είναι μαιευτήρας γυναικολόγος, ειδικευμένος στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και στην ενδοσκοπική χειρουργική. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και ιδρυτικό μέλος της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Institute of LIFE -ΙΑΣΩ. Τα θέματα εξωσωματικής γονιμοποίησης, γυναικολογίας, ενδοσκοπικής χειρουργικής όπως επίσης και της παθολογίας της κυήσεως, είναι τα περιστατικά που συνήθως αντιμετωπίζει.
Βιογραφικό
Ο Κωνσταντίνος Ευθ. Κωσταράς είναι μαιευτήρας-γυναικολόγος, ειδικευμένος στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και στην ενδοσκοπική χειρουργική.
Γεννήθηκε στη Λαμία. Φοίτησε στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Bologna στην Ιταλία απ’ όπου έλαβε το πτυχίο του το 1985 με βαθμό 96/110. Κατόπιν κρατικής εξέτασης, στο ίδιο Πανεπιστήμιο, απέκτησε την άδεια ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος με βαθμό «άριστα».
Εξειδικεύτηκε αρχικά στη Γυναικολογία, στο ογκολογικό νοσοκομείο «Μεταξά», και εν συνεχεία στη Μαιευτική, στην Α’ Μαιευτική-Γυναικολογική κλινική του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλoυ».
Απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας του μαιευτήρα-γυναικολόγου το 1995. Εκπαιδεύτηκε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων γονιμότητας και τη χρήση του υπερηχογραφήματος στα αντίστοιχα κέντρα του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου». Επίσης εκπαιδεύτηκε σε θέματα παθολογίας του τραχήλου στο διακεκριμένο «Instituto Tumori Milano» στο Μιλάνο και αργότερα στην ενδοσκοπική/λαπαροσκοπική χειρουργική στο κέντρο αναφοράς «MITU & Endoscopy Centre» του Royal Free Hospital στο Λονδίνο. Είναι συνεργάτης του ΙΑΣΩ από το 1996 και ιατρός Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στο νέα Μονάδα Institute of Life IASO.
Είναι μέλος των διεθνών επιστημονικών οργανισμών ESHRE, ASRM (Ευρωπαϊκή, Αμερικανική Εταιρεία Αναπαραγωγής), της ISFP (Διεθνούς Εταιρείας Διατήρησης της Γονιμότητας) και της SERGS (Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ρομποτικής Γυναικολογικής Χειρουργικής). Συμμετέχει στα τακτικά συνέδρια και workshops που διοργανώνουν οι παραπάνω επιστημονικές εταιρείες καθώς και σε διεθνείς οργανώσεις σε εξειδικευμένα θέματα αναπαραγωγής.
Το 2005 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «άριστα».